'Bayern wil niet verder met Blind'

'Bayern München gaat na dit seizoen niet verder met oud-Antwerp-doelwit Blind'

24 april om 20:15

Bayern München gaat de samenwerking met Daley Blind niet verlengen, zo stelt het Duitse Sport1. Volgens het medium heeft Der Rekordmeister al besloten dat het aflopende contract van de Nederlander niet verlengd zal worden.

In januari verbaasde Bayern vriend en vijand door Blind transfervrij over te nemen. Even daarvoor was de linkspoot met veel tumult vertrokken bij Ajax en het leek er ook zeer op dat Blind zou vertrekken richting het Royal Antwerp FC onder leiding van oud-bekende Marc Overmars. Blind koos voor Bayern, in Duitsland tekende Blind voor een half jaar, met de afspraak om na dit seizoen weer met elkaar in gesprek te gaan. Volgens de Sport1 heeft Bayern de knoop echter al doorgehakt: het zal niet gaan verlengen met de Oranje-international.

Onder trainer Thomas Tuchel heeft Blind nog geen enkele minuut gespeeld, terwijl hij daarvoor in totaal 157 minuten mocht opdraven bij Bayern, verdeeld over vijf wedstrijden. In #DoneDeal de podcast werd recent gemeld dat Blind lijkt te hopen op een move naar La Liga. "Hij was in de winter heel dicht bij een overstap naar Real Sociedad. De wens zou nu zijn om alsnog de overstap te maken naar Spanje."