Vanzeir spreekt na zijn racismerel: Het n-woord heb ik niet gebruikt

Vanzeir spreekt na zijn racismerel: "Het n-woord heb ik niet gebruikt"

23-04-2023 21:00 Laatste update: 21:00
38

Dante Vanzeir heeft voor het eerst gereageerd op zijn wekenlange schorsing. Vanzeir moet zes weken langs de kant staan na een racisme-incident, maar wil nu zijn versie van de feiten geven. 

Vanzeir kreeg het aan de stok met de scheidsrechter en zou zich racistisch hebben uitgelaten. "Het n-woord heb ik niet gebruikt", benadrukt Vanzeir bij Sporza. "De fout gebeurt, de scheids fluit en ik ben aan het discussiëren met hem. Dan zei ik het woord 'monkey'. Maar in de zin van ‘what a monkey’, wat een clown, wat een dommerik op dat moment. Omdat ik vind dat hij op dat moment de verkeerde beslissing neemt."

Vanzeir kwam meteen in het oog van de storm terecht. "Ik heb er nooit bij stilgestaan dat dat woord aanvallend zou zijn. Ik kan alleen maar zeggen dat ik spijt heb en ervoor ga zorgen dat het in de toekomst nooit meer zal gebeuren. Ik besef heel goed dat ik een fout heb gemaakt waar ik mij tot op de dag van vandaag nog heel slecht over voel. Ik wil laten zien dat ik gewoon wel een goeie gast ben. En dat ik in mijn hoofd en in mijn hart vrij ben van racisme."

Ook heel wat fans New York Red Bulls hebben het nu gemunt op Vanzeir. Zij willen namelijk dat de aanvaller ontslagen wordt, maar zo ver komt het voorlopig niet.