Feyenoord wint weer en komt steeds dichterbij bij kampioenschap Eredivisie

Feyenoord wint weer en komt steeds dichterbij bij kampioenschap Eredivisie

23-04-2023 19:40

Feyenoord heeft de kater van de zure Europa League-uitschakeling tegen AS Roma weggespoeld met een overtuigende zege op FC Utrecht. Het werd 3-1 in De Kuip door goals van Sebastian Szymanski, Santiago Gimenez en Alireza Jahanbakhsh.

Feyenoord moest het in het thuisduel met Utrecht stellen zonder de zieke Gernot Trauner en de geschorste Quilindschy Hartman, maar hun gemis werd amper gevoeld. De Europese klap werd als benzine gebruikt door de gretige ploeg van Arne Slot, die na vijftien minuten op voorsprong kwam. Szymanski schoot raak via de handen van doelman Vasilios Barkas.

FC Utrecht had weinig te vertellen, waardoor niemand in De Kuip gedacht zal hebben dat Feyenoord punten zou morsen. Tien minuten na rust vergrootte Gimenez de marge door de 2-0 te produceren. De Mexicaan is de eerste speler die in minstens zes opeenvolgende Eredivisie-duels van Feyenoord scoort sinds Dirk Kuyt in 2004.

Feyenoord bleef de bovenliggende partij en wist de score een nog wat vriendelijker karakter te geven. Eerst miste Danilo nog een wereldkans, maar even later luisterde Jahanbakhsh zijn invalbeurt op door een schot van buiten de zestien in de bovenhoek te mikken.

De nul werd niet over de streep getrokken: Bas Dost (ex-Club Brugge) tekende in de slotminuten voor de eretreffer. In De Kuip maalde niemand daar om. Door de 3-1 zege vergroot Feyenoord de kloof met nummer twee PSV weer naar acht punten. Over twee weken kunnen de Rotterdammers kampioen worden als Excelsior wordt verslagen en PSV een dag eerder punten morst bij Sparta.