Stijnen bouwt een feestje na promotie: Ik word zelfs wat emotioneel

Stijnen bouwt een feestje na promotie: "Ik word zelfs wat emotioneel"

23-04-2023 12:44
20

Patro Eisden speelt volgend seizoen in 1B. Een zege tegen Francs Borains was voldoende voor de promotie. Coach Stijn Stijnen is natuurlijk bijzonder trots op die prestatie. 

"Vanaf de eerste dag van de voorbereiding hebben we de promotie als doel gesteld", aldus Stijnen bij Sporza. "Dat is een last die we hebben moeten dragen, maar we kunnen het nu van onze schouders gooien. Het is fantastisch voor de club. Het is de bevestiging van ons goede werk. De successen van de voetbalclub zijn in de regio niet onder de radar gebleven."

Stijnen zet op deze manier de kroon op het werk. "Ons geheim? We koppelen onze organisatie aan heel veel snelheid en gestalte. Dat is een mix die dit jaar uitstekend gewerkt heeft. Het geloof was niet heel groot toen ik hier aankwam, maar als ik nu naar ons parcours kijk, word ik zelfs wat emotioneel. Het is een prestatie waar we allemaal fier op mogen zijn. Het is een werkstuk van heel wat handen."

Het is geleden van 2016 dat Patro nog eens in de tweede afdeling speelde. In dat jaar zakte Patro naar de nieuwe Eerste Amateurklasse.