Borussia Dortmund profiteert en neemt koppositie over van Bayern München

Borussia Dortmund profiteert en neemt koppositie over van Bayern München

22-04-2023 21:25

Borussia Dortmund mag zich vanaf nu de koploper van de Bundesliga noemen. Die Borussen wisten Eintracht Frankfurt met maar liefst 4-0 te verslaan. Dortmund profiteert daarmee optimaal van de nederlaag die rivaal Bayern München eerder op de zaterdag leed.

Bayern ging zaterdagmiddag teleurstellend met 3-1 ten onder bij FSV Mainz 05. Bij een overwinning op het Frankfurt van Mario Götze zou Borussia Dortmund over zijn rivaal heengaan op de ranglijst. Dat leek voor wat extra motivatie te zorgen bij de thuisploeg: BVB was meteen dominant en kwam na twintig minuten ook op voorsprong, via Jude Bellingham.

Daarna kwam de Nederlander Donyell Malen op dreef, Malen verdubbelde de marge al snel, door de bal binnen te werken na een goede kopbal van Karim Adeyemi. Voor de pauze leek Mats Hummels de wedstrijd al te beslissen: de doorgewinterde verdediger maakte er 3-0 van in het Signal Iduna Park.

Na de pauze zocht Malen nog een keer het net. De Oranje-international maakte zijn tweede van de avond door de bal rustig in de verre hoek te prikken. Daarmee bepaalde Malen, de einduitslag op 4-0.

Dortmund neemt daardoor de koppositie dus over van Bayern München. De ploeg van Edin Terzic staat nu één punt los, met nog vijf wedstrijden te gaan. Volgende week wacht een uitduel bij VfL Bochum.

Rode Duivel Thomas Meunier kwam niet voor in het spel, de rechtervleugelverdediger van Borussia Dortmund kampt met een blessure en kwam dit seizoen nog niet voor in de plannen van Edin Terzic.