Dierckx (Westerlo) over probleem met zicht: “Ik kon de bal niet inschatten”

Dierckx (Westerlo) over probleem met zicht: “Ik kon de bal niet inschatten”

22-04-2023 13:04

Tuur Dierckx speelt een goed seizoen bij Westerlo. Dierckx scoorde ondertussen al vijf doelpunten en hielp op die manier Westerlo aan een plekje in de Europe Play-Off. De aanvaller van Westerlo gaat in gesprek met Het Belang van Limburg over een obstakel in zijn seizoen. 

Dierckx verdween na de zege tegen Anderlecht uit de ploeg. Hij bleef een tijdje out door een kwaaltje aan zijn ogen. “Dat was vorig jaar tijdens mijn revalidatie aan het licht gekomen en was de laatste maanden alleen maar ­erger geworden”, aldus Dierckx. Om het niet uit de hand te laten lopen, werd er gekozen om een ingreep te doen. “Daardoor kon ik een paar weken niet trainen. Die impact is achteraf ­gezien groter geweest dan verwacht”, getugit Dierckx.

Het moet even schrikken zijn geweest voor Dierckx, die vertelt dat hij een tijdje minder dieptezicht had.  “Ik had het moeilijk om bepaalde situaties in te schatten. Ik herinner me nog een wedstrijd waarin ik niet kon inschatten of een lange bal ter hoogte van het hoofd, de borst of knie zou aankomen.”, aldus de aanvaller van Westelro. 

“Dat heeft onvermijdelijk impact op je manier van spelen. Je probeert je aan te passen, maar als je daardoor geen acties kunt maken, verlies je een deel van je kwaliteiten”, gaat Dierckx verder. “Ook in het ­dagelijkse leven werden de gevolgen te groot. In het verkeer kon ik de borden moeilijker ­lezen en op tv werden de ondertitels steeds ­waziger. Heel confronterend allemaal.”