Degryse over transfers: “Anderlecht moet niet klagen dat ze geen budget hebben”

Degryse over transfers: “Anderlecht moet niet klagen dat ze geen budget hebben”

22-04-2023 12:44
22

Islam Slimani is absoluut een van de smaakmakers bij RSC Anderlecht. De spits werd in de wintermercato snel bestempeld als een paniekaankoop. Ondertussen heeft de Algerijn al vaker zijn waarde voor Anderlecht bewezen. 

In Het Nieuwsblad vragen Jan Mulder en Marc Degryse zich af wat Anderlecht moet doen met het aflopend contract van Slimani. De spits is niet meer van de jongste met zijn 34 jaar, toch zou Degryse niet twijfelen en zijn contract verlengen. “Verlengen. Maar ik zou ook een nieuwe spits kopen, in plaats van... Benito”, aldus Degryse. 

Mulder lijkt akkoord te gaan met Degryse maar vraagt zich wel af of er überhaupt een budget is voor een nieuwe spits. “Ik heb 25, 30 miljoen nodig”, klinkt het bij Mulder. “Anderlecht is gezond”, repliceert Degryse. “Althans, dat heeft de niet-uitvoerend voorzitter gezegd.” 

Degryse wijst op Boniface die Union slechts twee miljoen heeft gekost. “Dan moet als je Anderlecht niet klagen dat je geen budget hebt”, klinkt het bij de analist. “De aantrekkingskracht van Anderlecht is natuurlijk weg. Vertessen koos voor Union, want daar speel je voor de titel. Dat kan Anderlecht je niet meer garanderen.”