Mulder en Degryse over seizoen Anderlecht: “Beetje compassie nodig”

Mulder en Degryse over seizoen Anderlecht: “Beetje compassie nodig”

22-04-2023 11:58 Laatste update: 12:06
80

In Het Laatste Nieuws werpen Marc Degryse en Jan Mulder een blik op het seizoen van RSC Anderlecht. Een absolute titularis tussen de palen zorgde toch voor een lichtpuntje tijdens een verder moeilijk seizoen voor paars-wit. 

Volgens Degryse zal het onmogelijk zijn om Bart Verbruggen nog een seizoen langer bij Anderlecht te houden. Mulder geeft alvast ook toe dat de klasse ervan afspat. “Die gaat sowieso weg”, klinkt het bij Degryse. De analist bij Het Laatste Nieuws denkt meteen aan Burnley (en zelf Cheslea).  “Die wilden hem vorig jaar al, veel zal afhangen van wat Vincent Kompany doet…”

Hoe dan ook zijn beide heren het erover eens dat het momentum niet bij Anderlecht ligt. Een sfeer die misschien niet wenselijk is voor de jonge keeper van Anderlecht. Althans, daar doelen Degryse en Mulder op. “Je zit gewoon in een spiraal waar je heel moeilijk uitkomt”, klinkt het bij Mulder. “Dat gevoel heb ik een heel eind bij Anderlecht”, antwoordt Degryse. “Zes maanden geleden hebben we nog een kaars gebrand. Is het goed gekomen, Jan?”

Mulder hoopt op alvast op een wonder. ”Weet je, ik ga een boek schrijven. Zoals die bestseller van Feyenoord: 'Lourdes aan de Maas'. Wat denk je van 'Lourdes aan de Théo Verbeecklaan'? Anderlecht heeft ergens ook een beetje compassie nodig”, klinkt het bij de analist. “Nee Jan. Je moet de lat net hoog blijven leggen. Anders ga je mee in het moeras”, klinkt het bij Degryse.