VP Rapport: Murillo valt door de mand, enkel driehoek degelijk bij Anderlecht

VP Rapport: Murillo valt door de mand, enkel driehoek degelijk bij Anderlecht

20-04-2023 22:36 Laatste update: 21-04-2023 10:24
47

RSC Anderlecht heeft donderdag afscheid moeten nemen van Europa. In de tweede match van de kwartfinales van de Conference League schakelde AZ paars-wit uit na strafschoppen. Welke cijfers verdienden de spelers van Anderlecht? VoetbalPrimeur.be deelt zijn laatste Europese rapport uit aan Anderlecht.

Bart Verbruggen – 6,5
Dit seizoen was Verbruggen tijdens penaltyseries en Europese matchen al een paar keer de held van Anderlecht. In zijn eigen Nederland kwam de doelman opnieuw goed voor de dag. Voor de ogen van Nederlands bondscoach Ronald Koeman kon Verbruggen niets doen aan de tegentreffers. Hij zag helaas voormalig Club Brugge - en KRC Genk-doelman Ryan met de heldenrol gaan lopen tijdens de strafschoppenreeks.

Amir Murillo - 2
In de heenwedstrijd verzamelde Anderlecht een dubbele voorsprong, maar in Alkmaar gaf paars-wit die meteen weg in de openingsfase. De match was nog niet goed bezig of Murillo veroorzaakte een onnodige penalty. Bij de 2-0 van AZ was er geen sprake van buitenspel met dank aan Murillo.

De match van Murillo werd trouwens nog erger toen hij geblesseerd van het veld moest. Er wordt gevreesd voor een spierscheur. Alsof zijn avond nog niet pijnlijk genoeg was.

Zeno Debast – 6
Opnieuw liet Debast zien dat hij op dit niveau mee kan. Had wederom enkele aanvallende rushes. Kon niets doen aan de tegentreffers.

Jan Vertonghen – 6,5
Hij mag dan 35 jaar zijn, verdedigen kan hij nog altijd. Toen Anderlecht het na een vroege 2-0 moeilijk had, nam Vertonghen als aanvoerder zijn ploeg terug op sleeptouw. Vertonghen miste de eerste strafschop van Anderlecht, juist hij had dat niet verdiend.

Moussa N’Diaye – 3,5
N'Diaye lijkt over het nodige talent te beschikken, maar soms komt het er nog niet uit. Donderdag was het zo'n avond dat het niet lukte voor de Senegalees. Kon met moeite een ploegmaat vinden en liet bij de 0-2 Odgaard lopen.

Amadou Diawara – 4
Italiaanse clubs legden ooit veel geld neer voor Diawara, maar zijn oude niveau heeft de Guineeër bij Anderlecht nog maar zelden gehaald. Viel ook donderdag weer door de mand. Diawara recupereerde amper een bal.

Majeed Ashimeru – 4,5
Met Ashimeru is het vaak alles of niets. In Alkmaar was het helaas voor hem de tweede optie. Ashimeru kon zijn wil niet opleggen aan de tegenstander. Hij moest mee de schakel tussen verdediging en aanval zijn, maar faalde in die opdracht.

Lior Refaelov – 4,5
De kans is groot dat de man uit Israël donderdag zijn laatste Europese match in zijn loopbaan speelde. Ondanks dat hij hard werkte, werd het geen afscheid in schoonheid. Net zoals Ashimeru had Refaelov het lastig om aanvallen op te zetten.

Anders Dreyer 4,5
De Deen zoekt al een paar wedstrijden naar zijn beste vorm, tegen AZ vond hij die niet. Werd te laag in het spel betrokken, waardoor diepgang moeilijk werd.

Francis Amuzu – 4,5
Aan de andere kant kon ook Amuzu niet overtuigen. De linkerflankspeler probeerde een paar keer zijn gevaarlijkste wapen – snelheid – boven te halen, maar schoot er weinig mee op.

Islam Slimani – 5
De aanvaller had een ondankbare rol. Slimani moest het vaak opnemen tegen een overmacht aan verdedigers.. Riemer had hem graag op het veld gehouden, maar de spits gaf zelf aan niet meer verder te kunnen.