'Vormer kon nog een rol spelen bij Club Brugge, dat missen ze wel'

'Vormer kon nog een rol spelen bij Club Brugge, dat missen ze wel'

22-04-2023 14:17
10

Club Brugge nam afgelopen winter afscheid van Ruud Vormer, die na een half jaar zonder wedstrijden richting SV Zulte Waregem vertrok. Een foute keuze volgens Franky Van der Elst, die de Nederlander nog een rol zag spelen.

Bij Club Brugge koos men voor jongere pionnen en kregen onder andere Casper Nielsen en Raphael Onyedika de voorkeur op Vormer. Toch had Club Brugge de Nederlander gewoon moeten houden én gebruiken, zegt Van der Elst. Volgens het Club-icoon had Vormer de Bruggelingen zeker nog kunnen helpen.

"Vooral op stilstaande fases", klinkt het bij Eleven Insider. "In het spel... Als Clement én Schreuder zoeken om hem in het elftal te houden en dat lukt niet, dan denk ik wel dat zij dat beter kunnen inschatten. Maar op stilstaande fases...Een goede vrije trap of hoekschop waarvan de mannen die goed kunnen koppen kunnen profiteren, dat missen ze wel", geeft hij aan.

Uiteindelijk trok Vormer op uitleenbasis richting Zulte Waregem, waar hij al snel een belangrijke pion werd tot een sleutelbeenbreuk roet in het eten gooide. Afgelopen weekend was hij wel opnieuw belangrijk met een doelpunt en drie assists in de 1-5 overwinning tegen Eupen.