Nieuwkoop: “Ze wisten eerst niet waar ik heen ging, nu kent iedereen Union”

Nieuwkoop: “Ze wisten eerst niet waar ik heen ging, nu kent iedereen Union”

20-04-2023 11:25
2

Bart Nieuwkoop ziet een halve finale tegen Feyenoord wel zitten. De verdediger van Union Saint-Gilloise maakt zich op voor de terugwedstrijd tegen Leverkusen en hoopt nu al op een reünie met zijn ex-club.

De Nederlander is ondertussen titularis bij Union, nadat Feyenoord de verdediger liet gaan. Het zou voor hem dan ook schitterend zijn om een halve finale tegen zijn ex-club te spelen. Nieuwkoop hoopt volop dat zijn ploegmaat Victor Boniface hem daarbij zal helpen. Nieuwkoop gaat in gesprek met Het Laatste Nieuws

“Het is voor ons prettig spelen met Boniface”, aldus Nieuwkoop over zijn ploeggenoot. “Hij sleurt en werkt voor de ploeg, en bij zijn individuele acties komen zijn kwaliteiten bovendrijven. Als we onder druk staan, kunnen we de bal kwijt bij hem en houdt hij die vast.”

Nieuwkoop had nooit durven hopen dat zijn overstap naar Union zo’n succes zou zijn. Zozeer zelfs dat er een halve finale tegen Feyenoord lonkt. “Het zou totaal 'crazy' zijn. Ik heb tien jaar bij Feyenoord gespeeld en nu ben ik gewoon een grote fan”, geeft Nieuwkoop toe. “In de voorbereiding voetbalden we al eens tegen hen. Dat ging me goed af, ik heb gescoord toen.”

De verdediger gelooft echter niet dat Feyenoord nu met de handen in het haar zit omdat ze hem hebben laten gaan. Misschien nog een extra motivatie om hen er in een verder verloop van de Europa League eruit te kegelen. “Nee, ik denk niet dat ze spijt hebben. Ze hebben zelf heel goede spelers teruggehaald en zijn al twee seizoenen top bezig. Ik denk niet dat ze daar spijt van hebben”, aldus Nieuwkoop. “De mensen wisten eerst niet waar ik naartoe ging en nu kent iedereen Union. Ze zijn blij dat het goed met me gaat.”