Geraerts voor Union-Leverkusen: De spelers zijn eigenlijk vrij ontspannen

Geraerts voor Union-Leverkusen: "De spelers zijn eigenlijk vrij ontspannen"

20-04-2023 10:42
1

Donderdag speelt Union Saint-Gilloise voor een plekje in de halve finale van de Europa League. Karel Geraerts en co ontvangen Leverkusen in het Lotto Park. De coach van de Brusselaars lijkt er vertrouwen in te hebben. 

Geraerts sprak met Christophe Reculez, RTBF, over de gemoedstoestand van zijn kern. "De spelers zijn vrij ontspannen”, laat Geraerts weten. “Ze weten dat het een belangrijke wedstrijd is, maar ze zijn gewend om te spelen om te winnen. Het maakt niet uit wie de tegenstander is of wat de wedstrijd is.”

Geraerts gelooft dat het een kunst is om ze op de juiste manier te motiveren. Ze kunnen, volgens de T1 van Union, gewoon te 'heet' en opgefokt worden als ze aan de wedstrijd beginnen. “...Dus ik moet de juiste woorden vinden om dat te kanaliseren”, aldus Geraerts.

In ieder geval heeft Geraerts een week na de heenwedstrijd een aantal lessen geleerd. "Ik heb veel dingen geleerd. We hebben gemerkt dat we tegen een heel goede ploeg speelden, heel modern. Leverkusen is nog steeds de favoriet, maar wij zullen spelen om ons te kwalificeren.”