Gent-doelman Roef over wisselingen: Een uitleg is soms wel aangenaam

Gent-doelman Roef over wisselingen: "Een uitleg is soms wel aangenaam"

20-04-2023 08:30 Laatste update: 08:54
4

Bij KAA Gent is er niet duidelijk één vaste keeper. Zo verwarmt Davy Roef de bank tijdens de Jupiler Pro League, maar mag de keeper het wel laten zien in Europa. Roef (29) sprak zich uit over deze gang van zaken.

Roef keepte de laatste 5 Conference League-matchen, maar en keeper Paul Nardi is vanaf 9 oktober vorig jaar de onomstreden keeper in de Jupiler Pro League van Gent.

"Toen Paul Nardi kwam, begin september, en hij al vrij snel een kans kreeg, besefte ik dat ik op de toppen van mijn tenen moest presteren", vertelde Roef aan Het Nieuwsblad over de concurrentie waar hij mee te maken kreeg na de komst van doelman Paul Nardi aan het begin van het Jupiler Pro League-seizoen.

"Ik heb geen persoonlijke uitleg gekregen van de coach, maar er is mij ook gezegd dat het zijn manier van doen is", zei Roef verder over de handelswijze van trainer Vanhaezebrouck tijdens de wisselingen van basisdoelman in de Jupiler Pro League en Conference League.

"Al stapte ik ook niet zelf naar een coach omdat ik besef dat ik niet presteerde zoals de maanden ervoor. Ik zoek het probleem altijd eerst bij mezelf, maar soms eens een uitleg krijgen is wel aangenaam", aldus de keeper die het jammer vindt dat er geen persoonlijke uitleg om hem niet in het basiselftal op te nemen.

Davy Roef speelde dit seizoen toch alweer 20 matchen, waarvan 10 matchen in de Jupiler Pro League en 5 in de Conference League. Paul Nardi speelde er echter 23 in de Jupiler Pro League en ook 5 in de Conference League.