Aderlating AZ: Karlsson mist return tegen Anderlecht na 'risico' in heenduel

Aderlating AZ: Karlsson mist return tegen Anderlecht na 'risico' in heenduel

19-04-2023 17:45
9

AZ moet het donderdag zonder Jesper Karlsson stellen in de Conference League-return tegen Anderlecht. De 24-jarige linksbuiten is niet op tijd hersteld van zijn spierblessure.

"Jesper is er niet bij, nee. Daar hoeven we niet geheimzinnig over te doen. Hij heeft het niet gered", vertelt Pascal Jansen op de persconferentie in aanloop naar het treffen met Anderlecht in het AFAS Stadion. Het is een fikse aderlating voor de Alkmaarders. "Hij is een belangrijke speler voor ons, maar is helaas geen optie. Dan gaat alle aandacht uit naar de jongens die wel beschikbaar zijn."

De AZ-coach heeft geen spijt dat hij Karlsson vorige week liet invallen in Brussel. "Nee, absoluut niet. Ik zag ergens voorbij komen dat we misschien iets meer risico hadden genomen in de voorgaande partij tegen Anderlecht. Maar alles gaat in goed overleg met de medische kant. Het was verantwoord om hem te brengen, alleen niet om met hem te starten."

Wel erkent Jansen dat het een klein risico was. "Maar onverantwoord was het dus niet. De klachten hebben helaas aangehouden en zijn niet verbeterd." Karlsson miste ook het Eredivisie-duel met Fortuna Sittard (0-3 winst). Beide keren werd hij vervangen door Myron van Brederode.

AZ moet donderdag in eigen huis een 2-0 nederlaag goed zien te maken. De winnaar van het tweeluik plaatst zich voor de halve finale van de Conference League, waarin KAA Gent of West Ham United de tegenstander is.