'Recordboete voor Bayern-aanvaller Mané na voorval met ploeggenoot Sané'

'Recordboete voor Bayern-aanvaller Mané na voorval met ploeggenoot Sané'

19-04-2023 08:00
1

Sadio Mané heeft een recordboete gekregen van Bayern München vanwege het incident met Leroy Sané. De Senegalees moet liefst 350.000 euro betalen, melden toonaangevende Duitse media.

Na de harde 3-0 nederlaag in het Champions League-duel met Manchester City ging het mis in de kleedkamer van Bayern. Mané kreeg het aan de stok met Sané en sloeg hem daarbij ook in het gezicht. De Duitse international hield een opgezwollen lip over aan het incident.

Bayern besloot Mané voor één wedstrijd te schorsen en een boete op te leggen, waarvan de hoogte nu is uitgelekt. Onder meer Sport1 en BILD weten dat de voormalig Liverpool-ster liefst 350.000 euro over moet maken. Der Rekordmeister legde nooit eerder zo'n hoge geldstraf op. Dat de boete niet nóg hoger uitvalt heeft Mané te danken aan Sané. Die laatste nam het bij het bestuur voor zijn belager op.

Mané is weer in genade aangenomen in de selectie van coach Thomas Tuchel, maar Duitse media schreven al dat hij weinig geliefd is. Een breuk in de zomer lijkt onvermijdelijk.