Nog geen titelfeest voor Kompany, die zaterdag wel kampioen kan worden met Burnley

18-04-2023 22:52
4

Vincent Kompany en Burnley FC hebben een nieuwe stap richting de titel gezet. Er kon dinsdag al een titel worden gevierd, maar tegen Rotherham werd er niet gewonnen (2-2). Voor Kompany en de zijnen kan het daardoor pas zaterdag helemaal binnen zijn.

Burnley moest nog vier punten verdienen, of beter doen dan Sheffield United op dinsdag, om zeker te zijn van de titel in The Championship. Tegen laagvlieger Rotherham United begon de partij alvast goed en wist Twine na 26 minuten voetballen de bezoekers op voorsprong te brengen.

Ook daarop bleef Burnley, met Lyle Foster, Anass Zaroury, Josh Cullen, Ameen Al-Dakhil en Vitinho in de basis, baas en kreeg het de beste kansen om de score uit te breiden. Het was echter Rotherham United dat net voor rust toch nog voor de gelijkmaker kon zorgen met een eigen doelpunt van Vitinho.

Op en neer
Na de pauze bleef Burnley – zoals gewoonlijk – het balbezit opeisen en ging het op zoek naar een tweede doelpunt, dat uiteindelijk toch lange tijd uitbleef. Kompany greep in en bracht Benson op het veld, wat een gouden wissel leek te gaan worden. Tien minuten voor tijd scoorde de ex-speler van Royal Antwerp FC de 1-2, maar dat bleek niet genoeg voor winst. Niet veel later bracht Georgie Kelly de stand weer op gelijke hoogte, wat het ook bleef.

De titel is echter nog niet helemaal binnen na een overwinning van Sheffield United op Bristol City. Daardoor blijft de voorsprong van Burnley, met nog vier wedstrijden te gaan, tien punten. Bij winst tegen QPR zaterdag kan er dan wel gevierd worden.