Bruno kan seizoen beloond zien worden: 'Nationale ploeg Italië is optie'

Bruno kan seizoen beloond zien worden: 'Nationale ploeg Italië is optie'

18-04-2023 17:27
9

Gianni Bruno is bezig aan een uitstekend seizoen bij STVV en kan nog steeds een clubrecord neerzetten bij de Kanaries. Zijn sterke seizoen leverde hem al flink wat interesse op, maar de spits kan ook nog een extra beloning krijgen uit Italië.

De in Rocourt geboren spits kwam uit voor de nationale jeugdelftallen van België, maar kan op 31-jarige leeftijd mogelijk een opvallende keuze maken. Zo klinkt het bij La Gazzetta dello Sport dat Bruno een mogelijke optie is voor de nationale ploeg van Italië.

Bij de Squadra Azzurra zit men al even met een spitsennood en moest in maart bondscoach Roberto Mancini de onbekende Italiaanse Argentijn Mateo Retegui nog oproepen voor de nationale ploeg. N wordt Bruno naar voren geschoven als mogelijke optie. Zelf zou hij dat alvast zien zitten. "Als Mancini mij oproept, kom ik desnoods te voet naar Italië", geeft hij aan.

Bruno was in het verleden nog actief voor de U21 van België, maar werd nooit opgeroepen voor het A-elftal van de Rode Duivels. In datzelfde interview met de Italiaanse sportkrant onthult Bruno wel dat hij in 2014 dicht bij de nationale ploeg stond en mogelijk richting het WK kon vertrekken, maar dat toenmalig bondscoach Marc Wilmots uiteindelijk voor Divock Origi koos.