Refereeing Department geeft Club Brugge ongelijk, maar bespreekt enkele fases niet

Refereeing Department geeft Club Brugge ongelijk, maar bespreekt enkele fases niet

17-04-2023 18:00
32

Na de partij tussen Club Brugge en KVC Westerlo was er heel wat te doen omtrent verschillende discutabele beslissing van de scheidsrechters. Bij Blauw-Zwart begreep men enkele van die beslissingen niet, maar het Professional Refereeing Department steunt de wedstrijdleiding.

Op de officiële website van de KBVB werd onder andere de strafschopfase besproken. Daarin raakte Mathias Fixelles de bal duidelijk met de hand, maar scheidsrechter Lothar D'Hondt en VAR Bram Van Driessche grepen niet in.

Bij Club Brugge begreep men er niets van en verwees men naar de wedstrijd van twee weken geleden, waarin Blauw-Zwart wél een strafschop kreeg voor een gelijkaardige fase. Toch steunt het Refereeing Department de beslissing van de wedstrijdleiding. 'Het Professional Refereeing Department gaat akkoord met de beslissing van de scheidsrechter omdat de bal de steunarm van de Westerlo-speler raakt', klinkt het.

Niet over de lijn
Verder liet men zich ook uit over het afgekeurde doelpunt van Club Brugge. Bij een poging van Ferran Jutgla haalde Maxim De Cuyper de bal van de lijn, maar vlagde de grensrechter toch voor doelpunt. Na een bijzonder snelle VAR-interventie werd die treffer afgekeurd.

Terecht, oordeelt men opnieuw bij het Refereeing Department. 'De VAR bekijkt de beelden en ziet dat de bal niet volledig over de doellijn is gegaan', klinkt het. 'Het Professional Refereeing Department steunt de VAR-interventie en de eindbeslissing van de scheidsrechter.'

Andere fases
Daarnaast waren er nog twee andere mogelijke strafschopfases, telkens met Bjorn Meijer als hoofdrolspeler. In de eerste helft werd de Nederlander net voor rust neergehaald in de buurt van het strafschopgebied, maar greep D'Hondt en de VAR niet in. Deze fase werd echter niet besproken door het Refereeing Department.

Daarnaast was er ook nog heel wat te doen omtrent de tackle van Bryan Reynolds, die te laat kwam bij een aanval van Meijer en de Nederlander duidelijk onderuit schoffelde nadat de bal al weg was. Ook hier werd er na de tackle geen strafschop gefloten en kwam er enige kritiek vanuit Club Brugge-hoek. Het Refereeing Department liet zich ook hier niet uit over de fase.