'Naasten zagen me innerlijk kapotgaan, raakt mij als ik Benzema en Ronaldo zie'

'Naasten zagen me innerlijk kapotgaan, raakt mij als ik Benzema en Ronaldo zie'

16-04-2023 12:14
1

Royston Drenthe probeert op te krabbelen, nadat hij na zijn voetbalcarrière in een zwart gat terechtkwam. De oud-speler van Feyenoord en Real Madrid vertelt er openhartig over in gesprek met Voetbal International.

Drenthe spreekt van een 'luie, depressieve modus'. "Ik heb me in die fase zo vaak zwaar verdrietig gevoeld, maar ik wist zelf niet waarom. Traumatische dingen, die ik jarenlang had opgekropt", zegt hij tegen VI. Dat deed ook zijn naasten pijn. "Ze zagen me innerlijk kapotgaan. Ik heb mensen met me zien praten en volledig zien breken. Puur omdat het ze raakte om mij zo te zien."

Drenthe wilde opstaan, ook voor zijn familie. De eenmalig Oranje-international werkt inmiddels in de zorg, waar hij al eerder over vertelde. Ook vindt hij steun bij een life coach. "Bij de eerste sessie was ik echt nog een emotioneel wrak. Maar hij heeft wel een bepaalde switch bij mij kunnen maken. De laatste tijd heb ik eigenlijk niet meer in een emotionele rollercoaster gezeten."

Zijn life coach vroeg hem onlangs hoe het is om een oud-ploeggenoot en generatiegenoot als Karim Benzema nog te zien schitteren. "Dat was confronterend en in het normale leven had ik waarschijnlijk een compleet ander antwoord gegeven. Nu gaf ik toe dat het me wel raakt als ik Benzema, Ramos en Ronaldo nog in actie zie. Dat waren jongens voor wie ik niet onderdeed op de training."

"Benzema heeft waarschijnlijk ook een periode gehad dat hij zo door het leven ging als ik. Als ik in Las Vegas of Los Angeles was, kwam ik Karim daar ook tegen. Maar hij heeft op een bepaald moment de switch gemaakt om iets te veranderen in zijn leven. Nu geef ik gewoon eerlijk toe dat ik daar op een gezonde manier jaloers op ben", besluit de 36-jarige linkspoot.