Oostende zakt naar 1B: Het overlijden mee van iemand die al lang ziek is

Oostende zakt naar 1B: "Het overlijden mee van iemand die al lang ziek is"

16-04-2023 10:23
4

Het verhaal van KV Oostende in Eerste Klasse is na dit seizoen (voorlopig) voorbij. Zaterdag viel het doek voor de Kustploeg definitief na de nederlaag tegen Oud-Heverlee Leuven. COO Thorsten Theys zag net zoals de buitenwereld de degradatie al een tijdje aankomen.

Dit seizoen bengelde Oostende de hele tijd onderaan. Na 33 speeldagen is het al duidelijk KVO zakt naar de Challenger Pro League "We betreuren vandaag geen plots overlijden, we maken het overlijden mee van iemand die al lang ziek is. En die dan spijtig genoeg overlijdt", stelt Theys bij Sporza.

Tien mooie jaren speelde Oostende in Eerste Klasse. De toekomst zal gebeuren op een niveau lager. “We zijn verdrietig, maar er is ook deels berusting. Ons lot is zeker en we kunnen nu werken aan morgen, want dat is ook van belang. Een degradatie is geen eindpunt. We moeten met een plan komen en daar gaan we mee aan de slag."

Bij de fans van KV Oostende is het duidelijk. De Amerikaanse eigenaars zijn de schuldigen van het verhaal. "Het is niet aan mij om hen te beoordelen. De resultaten zijn wat ze zijn en daar moeten we het mee doen”, stelde Theys nog.