Recidivist Perez (Club NXT) moet brommen: drie duels schorsing én voorwaardelijk

Recidivist Perez (Club NXT) moet brommen: drie duels schorsing én voorwaardelijk

14-04-2023 17:46

Daniel Perez moet even op de blaren zitten. De Venezolaanse spits kreeg vorig weekend al na elf minuten een rode kaart onder de neus geduwd in Club NXT - Lierse SK vanwege een elleboogstoot. Dat komt hem nu op een fikse schorsing te staan.

Nog voor het openingskwartier verstreken was, moest Perez al gaan douchen tegen Lierse. Na een lijf-aan-lijf-duel liet de jongeling van Club NXT zijn elleboog wapperen om zich los te maken. De scheidsrechter van dienst had dat meteen opgemerkt en deelde prompt een rode prent uit. Het bondsparket heeft die beslissing nu bekrachtigd. Voor zijn roekeloze actie krijgt Perez één wedstrijd effectieve schorsing opgelegd, met daarbovenop nog eens drie matchen voorwaardelijk. Hij moet ook een boete van 1250 euro ophoesten.

Daar is het echter niet bij gebleven. Perez had namelijk al een voorwaardelijke straf boven het hoofd hangen, na een eerdere procedure begin september 2022. Die twee speeldagen van toen worden nu aan zijn strafmaat toegevoegd. Daardoor komt zijn totale boetedoening dus neer op drie wedstrijden brommen. Bijgevolg kan Perez in theorie enkel nog op de allerlaatste speeldag in actie komen voor Club NXT, dat dan op bezoek trekt bij SK Beveren.