Vrancken ziet geen slechter Genk na vertrek Onuachu: Aanpassingsperiode

Vrancken ziet geen slechter Genk na vertrek Onuachu: "Aanpassingsperiode"

14-04-2023 19:00
7

KRC Genk is nog steeds één van de grote titelkandidaten en staat aan de leiding in onze competitie. De ploeg heeft het na nieuwjaar echter moeilijk om een reeks overwinningen neer te zetten. Mogelijk door het vertrek van Paul Onuachu, al ziet coach Wouter Vrancken het anders.

Met zijn zestien doelpunten speelde Onuachu voor nieuwjaar een bijzonder belangrijke rol bij de Limburgers die voorlopig nog niet helemaal is ingevuld door zijn vervangers. Volgens flink wat analisten is Genk ook een pak minder geworden na het vertrek van de Nigeriaan. Maar dat is volgens coach Vrancken niet correct.

"We hebben meer kansen afgedwongen sinds dat Paul vertrokken is, we moeten alleen dezelfde efficiëntie halen", geeft de trainer van Genk aan bij Eleven Sports. "Er is op zich speltechnisch niks aan de hand, je hebt andere spelers en daar heb je een aanpassingsperiode voor nodig", geeft de trainer aan.

KRC Genk staat momenteel nog aan de leiding in de JPL, maar zag de leiding op eerste achtervolger Union krimpen tot twee punten. Ook Royal Antwerp FC heeft inmiddels nog maar een achterstand van vijf punten.