Club Brugge mist basispion voor belangrijke partij tegen KVC Westerlo

Club Brugge mist basispion voor belangrijke partij tegen KVC Westerlo

14-04-2023 14:58
3

Club Brugge staat zaterdag tegenover KVC Westerlo in een belangrijk duel om de vierde plek in de stand. Daarin zal Rik De Mil echter niet over zijn sterkste mogelijke elf kunnen beschikken.

Op de persconferentie voor de wedstrijd kondigde de interim-trainer van Club Brugge aan dat hij enkele pionnen moet missen. Jonkies Lynnt Audoor en Joe Bursik zijn er net zoals de voorbije weken niet bij, terwijl ook Jack Hendry en Casper Nielsen moeten afhaken door een blessure.

Vooral de afwezigheid van die laatste zal voor wat puzzelwerk moeten zorgen van De Mil. De Deense middenvelder is dit seizoen een basispion bij Blauw-Zwart en miste amper een wedstrijd in Brugse loondienst. Nielsen raakte in de partij tegen RFC Seraing echter geblesseerd en raakt niet klaar voor de wedstrijd.

Voor Club Brugge, dat momenteel op een vijfde plek staat, wordt het belangrijk om ook een driepunter te pakken. Het telt hetzelfde aantal punten als nummer vier KAA Gent en kan dus nog een plekje in de Champions' Play-Offs bemachtigen. KVC Westerlo staat op de zevende plek en kan bij winst zich zo goed als verzekeren van deelname aan de Europe Play-Offs.