NY Red Bulls reageert op racisme-incident Vanzeir: Hij moet lange weg afleggen

NY Red Bulls reageert op racisme-incident Vanzeir: "Hij moet lange weg afleggen"

13-04-2023 21:31
12

Het racisme-incident rond Dante Vanzeir heeft nog steeds grote gevolgen bij zijn club New York Red Bulls. De aanvaller werd even op non-actief gezet bij de Amerikaanse club, maar coach Gerhard Struber is wel bereid om onze landgenoot te helpen bij een eventuele terugkeer.

Na een intern onderzoek besloot men bij NY Red Bulls om Vanzeir even op non-actief te zetten en even niet te laten meetrainen met de spelersgroep. Toch betekent dat niet dat het al helemaal einde verhaal is voor de spits, al lijkt zijn terugkeer nog niet voor meteen te zijn.

"We hebben enkele zware dagen achter ons", vertelt coach Struber op zijn persconferentie donderdag. "Bij iedereen zit het incident van zaterdagavond nog vers in het geheugen. Daar wil ik me nogmaals voor excuseren. We bekijken verschillende pistes om een oplossing te vinden."

Vanzeir uit de selectie zetten was volgens Struber een bijzonder moeilijke keuze, maar de deur is nog niet helemaal gesloten voor de spits. Hij heeft inmiddels zijn spijt ook al betuigd voor de kleedkamer. "Maar om hem opnieuw te integreren in de kleedkamer, zullen nog verdere acties ondernomen moeten worden. Mijn deur staat alvast open om hem daarbij te helpen", klinkt het.

Lange weg
Ook verdediger Sean Nealis liet er zich even kort over uit en had alvast ook nog een opdracht voor Vanzeir. "Hij zal een lange weg moeten afleggen om ons vertrouwen opnieuw te winnen", besloot hij.