Anderlecht-AZ Alkmaar: ‘AZ zit in een dip, Anderlecht moet volop in geloven’

Anderlecht-AZ Alkmaar: ‘AZ zit in een dip, Anderlecht moet volop in geloven’

13-04-2023 11:07 Laatste update: 11:52
8

Drie Belgische clubs maken nog steeds kans op Europese glorie. Een schitterende Europese campagne voor Union Saint-Gilloise, KAA Gent en RSC Anderlecht. Die laatstgenoemde neemt het vanavond op tegen het Nederlandse AZ Alkmaar. Een haalbare kaart. 

Om 21 uur ontvangt Anderlecht AZ Alkmaar in het Lotto Park. RTBF maakt een voorbeschouwing van de partij. "Anderlecht verkeert in mindere vorm. Hun laatste twee wedstrijden waren niet zo goed”, klinkt het op de RTBF. “In Eupen, en tegen Westerlo, zie je nog steeds de wil om de bal te hebben, de ideeën zijn er, maar de kwaliteit om de ideeën toe te passen ben ik niet zeker door de afwezigheid van Verschaeren.”

Alice Devilez van RTBF gelooft dat Islam Slimani vanavond opnieuw een belangrijke rol kan spelen. Zijn prestaties zorgden afgelopen weken voor een ommekeer in de vorm van Anderlecht. Met belangrijke goals is hij een van de talismannen bij paars-wit. “Zonder Verschaeren en Slimani is Anderlecht echt niet zo sterk. Paars-wit mist een beetje verrassing, het mist een beetje gekte”, schrijft Devilez op RTBF.

“Ze moeten donderdag heel goed zijn. Ik denk dat Slimani zal starten. Dus we zullen zien. AZ Alkmaar is ook niet in topvorm, de Nederlandse club zit ook in een dip. Er is dus een kans voor Anderlecht, we moeten er sowieso in geloven." Alkmaar haalde slechts drie overwinningen in haar laatste zes competitieduels. Alkmaar verloor hierin twee keer.