Opmerkelijk: 'Al-Nassr-coach ontslagen na geheim overleg bestuur en Ronaldo'

Opmerkelijk: 'Al-Nassr-coach ontslagen na geheim overleg bestuur en Ronaldo'

12-04-2023 12:46
5

Coach Rudi Garcia is ontslagen door Al-Nassr, meldt Marca. De Fransman had volgens meerdere bronnen een slechte relatie met zijn spelers, waaronder de uitgesproken Cristiano Ronaldo. Het besluit volgde na een geheim overleg tussen de Portugese superster en het bestuur van de club.

Garcia heeft zijn krediet bij de Saoedi-Arabische club verspeeld en met name bij sterspeler Ronaldo. De Portugees was ontevreden met de prestaties, die het team onder Garcia leverde. De Franse hoofdtrainer is hoofdverantwoordelijk volgens het bestuur van de club en moet daarom zijn post verlaten. De druppel die de emmer deed overlopen, was schijnbaar een kleedkamergebeurtenis na het 0-0 gelijkspel met Al-Ettifaq. Volgens het Spaanse AS hield Ronaldo na deze wedstrijd een stiekem overleg met het clubbestuur over de toekomst van de oefenmeester.

Al-Nassr staat tweede in de Saudi Professional League met een achterstand van drie punten op koploper Al-Ittihad. Niet de droomstart, waar de van Manchester United overgekomen Ronaldo op hoopte toen hij aangetrokken werd. Desondanks maakte de aanvaller een flinke hoeveelheid doelpunten in zijn prille begin bij Al-Nassr. Ronaldo scoorde elf keer in tien wedstrijden.