Guardiola ondanks klinkende zege op Bayern nederig: Zij waren bij vlagen beter

Guardiola ondanks klinkende zege op Bayern nederig: "Zij waren bij vlagen beter"

11-04-2023 23:40
3

Pep Guardiola is van mening dat Manchester City ondanks de klinkende zege lang niet altijd beter was dan Bayern München. De manager van The Citizens verwacht volgende week in Duitsland dan ook een zeer lastige return.

"Het was een hele lastige wedstrijd", aldus Guardiola na afloop in gesprek met BeIN Sports. "Ik ben heel erg onder de indruk van de kwaliteiten van Bayern, als je ze ziet spelen. Ze zijn zó sterk. In gedeeltes van de wedstrijd waren ze beter dan ons. Met de snelheid van Coman (Kingsley, red.) en Leroy (Sané, red.) zijn ze zo moeilijk te beteugelen. We hadden een beetje geluk met de geweldige goal van Rodri, want daarvoor deden we niet zoveel om op voorsprong te komen."

Bayern, dat voor rust nog had kunnen scoren via Jamal Musiala, werd na rust wel overrompeld door City, dat uiteindelijk uitliep naar 3-0. "De eerste vijf, misschien tien minuten na rust, worstelde)n we. Maar daarna namen we de wedstrijd in handen. Tot de laatste minuut waren we uitstekend. Het is een goed resultaat, maar er zijn nog 90 min te spelen", doelt Guardiola op de return van 19 april in Zuid-Duitsland. 

"We moeten het in Duitsland op sommige vlakken zelfs beter doen, met veel karakter. Want als Duitse teams er echt voor gaan, kan er van alles gebeuren", aldus de opgeluchte oefenmeester.