VP 11: Onvloerbare Verbruggen, Pacho klaar voor stap en Lazare schittert (te) kort

VP 11: Onvloerbare Verbruggen, Pacho klaar voor stap en Lazare schittert (te) kort

11-04-2023 20:00 Laatste update: 20:27

Met de eindmeet in zicht is het spanning troef in de Jupiler Pro League, maar sommigen gedijen net uitstekend in zulke omstandigheden. VoetbalPrimeur.be selecteerde naar goede gewoonte weer elf uitblinkers van de voorbije speeldag. Geen plekje voor angsthazen in VP’s11!

Hollandse branie
Bart Verbruggen bleek nog maar eens van onschatbare waarde voor zijn elftal. De Nederlander van RSC Anderlecht pakte vooral in het slot van de partij uit met enkele geweldige reflexen en hield zo maar eventjes voor de vijfde keer op rij zijn netten schoon. De boekhouding van paars-wit ziet het graag gebeuren.

Onverzettelijkheid
De laatste weken speelt Bryan Reynolds de pannen van het dak op de Kempische rechtsachter, maar op hem kon Jonas De Roeck in het Lotto Park niet rekenen. Geen nood, wisselstuk Edisson Jordanov bleek van gelijkaardige makelij. Op zijn oude dag eiste Jorge Teixeira (STVV) nog eens zijn plekje in de schijnwerpers op. Met zijn openingstreffer plaveide hij de weg naar een erg eenvoudige zege voor STVV tegen KV Oostende: 5-0.

Net zoals bij Antwerp gekoppeld aan een ervaren rot: William Pacho. Een beest dat vanaf komende zomer wordt losgelaten op de Bundesliga. In combinatie met het meesterschap van Toby Alderweireld leverde Pacho nog maar eens een knalprestatie af, ditmaal tegen Cercle Brugge. Siebe van der Heyden sluit de rangen op links. Enkel met een strafschop viel het pantser van Union nog te doorbreken (1-1). Op links metselde Van der Heyden alles als vanouds dicht.

Snel richting het vijandelijke doel
Hij heeft zo van die dagen, de ‘Jordaanse Messi’. Tegen (een erg mak) KV Mechelen waande Mousa Al Tamari (OHL) zich nog eens in zijn persoonlijke speeltuin. Dribbels en versnellingen bij de vleet, bekroond met een doelpunt in de tweede helft. Vanop de andere flank moet Philip Zinckernagel gevaar stichten. Als hij zijn vormpeil van tegen Genk evenaart, kan dat geen problemen opleveren. De Deen combineert flair met efficiëntie.

In het hart van het middenveld vullen twee dravers elkaar uitstekend aan. Nog zo’n onvermoeibare kracht die zijn plekje in het zonlicht eens verdient, is Mathias Fixelles. Tussen de vele technische kranen bij Westerlo biedt hij een flinke portie duelkracht en verticaliteit. Thierry Lazare (Union) voetbalde nog geen helft mee tegen Gent, maar daarin scheerde hij wel de hoogste toppen van allemaal. De Ivoriaan zal VP’s elftal van de nodige klasse voorzien.

Jong en minder jong
Een spitsenduo dat, althans op papier, complementariteit uitademt. Nathaniel Opoku kreeg van Marc Brys pas voor de tweede keer een basisplek, maar hij ontgoochelde allerminst. De Ghanees was alomtegenwoordig aan Den Dreef, scoorde ook en zag een heerlijk deviatie achter het steunbeen op de paal stranden. Van zijn présence zou een sluipschutter als Gianni Bruno optimaal kunnen profiteren. Met twee doelpunten en één assist gebruikte de STVV-topschutter gemakkelijk slachtoffer KVO om nog maar eens aan zijn statistieken te werken.