Nieuwkoop (Union SG) over het Nederlands elftal: 'Zit daar nog te ver achter'

Nieuwkoop (Union SG) over het Nederlands elftal: 'Zit daar nog te ver achter'

11 april - 18:15
6

Bart Nieuwkoop is realistisch over zijn kansen in het Nederlands elftal. De rechtsback van Union Sint-Gillis zit naar eigen zeggen 'nog ver achter' Jeremie Frimpong en Kenny Tete, terwijl die twee recent ook niet werden opgeroepen door bondscoach Ronald Koeman.

De 27-jarige Nieuwkoop is opnieuw bezig aan een sterk seizoen bij Union, dat nog volop strijdt om de landstitel in België. Vorige maand zat de verdediger echter niet bij de voorselectie van Oranje, maar daar keek hij zelf niet raar van op. "Ik denk dat er heel veel concurrentie is, zeker op de rechtsbackpositie", begint Nieuwkoop bij De Voetbalkantine op ESPN. "Nu Oranje 4-3-3 speelt, ligt het ook weer anders."

"Maar goed, volgens mij werden Frimpong en Tete recent allebei niet eens opgeroepen, terwijl ze wel bij de voorselectie zaten", gaat Nieuwkoop verder. "Ik zit daar nog ver achter, maar dat maakt niet uit. Ik ben gewoon lekker bezig en ik speel nu elke wedstrijd, ik ben totaal niet met Oranje bezig."

In de kwartfinale van de Europa League neemt Nieuwkoop het met zijn ploeg op tegen het Bayer Leverkusen van Frimpong. Als zowel Union als Feyenoord doorgaat, staan de twee ploegen tegenover elkaar in de halve finale. "Dat lijkt me wel een leuk scenario", zegt Nieuwkoop. "Toen ik wegging bij Feyenoord (in de zomer van 2021, red.), kreeg toch altijd de vraag: waar ga je nu weer heen? Het zou dan extra mooi zijn om de halve finale van de Europa League tegen Feyenoord te spelen."