Goots: ‘Balikwisha uit de basis en Kerk verdient het nu om te starten bij Antwerp’

Goots: ‘Balikwisha uit de basis en Kerk verdient het nu om te starten bij Antwerp’

11-04-2023 11:31
7

Op de 32e speeldag in de Jupiler Pro League kon Antwerp als enige in de top vier alle drie de punten meenemen. De ploeg van Mark van Bommel had het knap lastig tegen Cercle Brugge, maar wist uiteindelijk de overwinning over de streep te trekken. Patrick Goots analyseert in De Gazet van Antwerpen

De late penalty van Toby Alderweireld zorgde voor de drie punten, maar dat had evengoed anders kunnen zijn. Het is volgens Goots geen toeval dat Alderweireld uiteindelijk de punten thuis hield. Voorin kwam Antwerp volgens Goots gewoon tekort. 

“Muja toonde veel goede wil, maar stond erg vaak in buitenspelpositie”, begint Goots in de krant. “Stengs liet alweer zien dat hij enorm goed kan voetballen, maar zijn efficiëntie in de zestien moet omhoog. De terugkeer van Janssen was sterk, al kon ook hij niet scoren uit enkele doelrijpe kansen.”

Het manco van Antwerp lag vooral voorin. Er was één speler die Goots helemaal niet kon overtuigen. Michel-Ange Balikwisha presteerde volgens Goots echt ondermaats. “Van Balikwisha verwacht ik echt wel meer, zeker gezien zijn prijskaartje. Hij speelde een zwakke match, niet voor het eerst de voorbije weken. Zijn vervanger Kerk viel sterk en gretig in en hij verdient het nu meer om te starten dan Balikwisha.”