Liverpool en Arsenal hebben er een spektakelstuk van gemaakt

09-04-2023 19:45
8

Een spektakelstuk tussen Liverpool en Arsenal is geëindigd in een 2-2 gelijkspel. Lang leken de Londenaren op weg naar een prachtige overwinning op Anfield, maar in de tweede helft kantelde de wedstrijd.

Oud-doelman Sander Westerveld zei voor de wedstrijd bij ViaPlay dat Liverpool niets is zonder Virgil van Dijk, maar uitgerekend de Oranje-aanvoerder was in negatieve zin betrokken bij het openingsdoelpunt van Arsenal, dat uiteindelijk gemaakt werd door Gabriel Martinelli. De Braziliaan kreeg de bal gelukkig mee nadat Van Dijk de bal nog aanraakte.

Liverpool had ongeveer 28 minuten opstartproblemen en incasseerde vervolgens ook de tweede Arsenal-treffer. Martinelli was ook hierbij betrokken, maar het afronden was van Gabriel Jesus, die binnenkopte. De tweede tegentreffer leek precies te zijn wat Liverpool nodig had, want daarna beet de ploeg van Jürgen Klopp van zich af, werd het steeds gevaarlijker en moest Arsenal in de achteruit. Nog voor rust leverde dat de aansluitingstreffer van Mohamed Salah op.

De tweede helft was voor Liverpool. Waar Arsenal in de eerste helft dicteerde, was het nu de ploeg van Klopp die het stuur in handen had. Toch leek het finaal mis te gaan, toen Salah vanaf elf meter dé kans op 2-2 miste. Liverpool gebruikte het als brandstof en bleef ook daarna gasgeven, terwijl de tank van Arsenal langzaam leegliep.

Doelman Aaron Ramsdale leek de held van Arsenal te worden doordat hij een schot van Darwin Nuñez tegenhield, kort daarna stortte de ploeg van Mikel Arteta in bij de 2-2 van de net ingebrachte Roberto Firmino. Liverpool besefte dat er meer in het vat zat, bleef gaan, maar een volledige comeback bleef uit. Dichtbij waren The Reds zeker, ware het niet dat Ramsdale zich opnieuw onsterfelijk maakte.

Door het puntenverlies van Arsenal is Manchester City de winnaar van het weekend. The Citizens staan op zes punten achterstand, maar hebben nog een wedstrijd tegoed.

Bij Arsenal begon Rode Duivel Leandro Trossard op de bank. Trossard kwam in de 80e minuut het veld in als vervanger van de Braziliaan Gabriel Jesus.