D’Hollander en Bostyn hopen met Zulte Waregem: “Alsof ons leven er van afhangt”

D’Hollander en Bostyn hopen met Zulte Waregem: “Alsof ons leven er van afhangt”

09-04-2023 14:18
7

SV Zulte Waregem staat op de rand van de afgrond in de Jupiler Pro League, toch blijft de ploeg hopen, ook al is de kans heel klein. Zulte Waregem was dichtbij een gelijkspel tegen Charleroi, maar moest in de slotfase toch een volgende nederlaag slikken door ex-Essevee speler Damien Marcq. Hoofdtrainer Frederik D’Hollander en doelman Louis Bostyn vertellen over het aanhoudende geloof van Essevee, zelfs met nog maar twee wedstrijden te spelen.

Wil Zulte Waregem nog een kans maken op lijfsbehoud in de Jupiler Pro League dan zullen de aankomende twee wedstrijden gewonnen moeten worden. “Als je een ploeg die mikt op de Europe play-offs zo ver krijgt, ben je tot veel in staat en moet 6 op 6 halen tegen Eupen en Cercle Brugge dus nog mogelijk zijn”, citeert Het Nieuwsblad D’Hollander over de wedstrijd tegen Charleroi.

Bostyn, de doelman van Zulte Waregem, reageert op de late treffer van oud-ploegmaat Damien Marcq. Volgens de doelman had Damien geen idee waar die bal heen zou gaan en had hij hem dat nog niet eerder op de training zien doen. “Dit is erg zuur voor ons en eigenlijk het verhaal van heel ons seizoen, nooit zat het ons eens mee”, vertelt Bostyn.

Toch kunnen zowel D’Hollander en Bostyn niets anders dan hopen op een goed einde, ook al is die kans klein. “We moeten nu spelen alsof ons leven ervan afhangt om deze club in 1A te houden.” besluit Bostyn.