Vanhaezebrouck na Gent-Union: Kansen maken, dan spreken we niet over penalty's

Vanhaezebrouck na Gent-Union: "Kansen maken, dan spreken we niet over penalty's"

09-04-2023 12:20
15

Hein Vanhaezebrouck, de hoofdtrainer van KAA Gent, reageerde op de penaltyfases in het 1-1 gelijkspel tussen Gent en Union SG. Vanhaezebrouck gaf aan dat hij een duidelijk verschil zag tussen beide momenten.

Vanhaezebrouck werd gevraagd of hij begrip had voor de keuze van de scheidsrechter om Gent wel een strafschop toe te kennen en Union niet. “Ik zie een duidelijk verschil tussen beide fases. De Sart trekt zijn arm naar zijn lichaam toe en krijgt de bal vervolgens op zijn hand. Bij de fase met Lynen zie ik een hand die van het lichaam weg is”, citeert Het Laatste Nieuws Vanhaezebrouck.

Vanhaezebrouck werd ook gevraagd of hij van mening was dat zijn topschutter Hugo Cuypers niet meer kansen had moeten benutten. “Laat ik het zo zeggen, als hij de grote kansen die hij vandaag gekregen heeft maakt, dan spreken we niet over die penaltyfases”, besloot Vanhaezebrouck.

Door het gelijkspel van Gent tegen Union staat de ploeg nog steeds op de vierde plaats in de Jupiler Pro League. Club Brugge nam de plek eventjes over door van Seraing United te winnen, maar door het gelijkspel van Gent staat de club nog steeds op koers voor de Champions’ Play-Offs.