'Gevecht na Real Madrd - Villarreal: emotionele Valverde slaat tegenstander'

'Gevecht na Real Madrd - Villarreal: emotionele Valverde slaat tegenstander'

09-04-2023 11:27
2

Real Madrid-middenvelder Federico Valverde heeft Villarreal-speler Alex Baena opgewacht en geslagen na het La Liga-duel in de Spaanse hoofdstad. Dat melden media als Marca en The Athletic.

Villarreal won zaterdag verrassend met 2-3 in het Estadio Santiago Bernabéu met Courtois 90 minuten tussen de palen en Eden Hazard de volleige match op de bank. Al tijdens de wedstrijd kregen de twee het aan de stok en ook na afloop volgde een confrontatie. Valverde wachtte Baena op bij de spelersbus van de bezoekers en daar ging het helemaal mis. Er brak een gevecht uit en de 24-jarige Uruguayaan sloeg de 21-jarige linksbuiten, die ook uitkomt voor Jong Spanje, in het gezicht.

Volgens The Athletic en Marca is het incident gefilmd door Villarreal, dat overweegt om aangifte te doen bij de politie. Teammanager Xisco Nadal van El Submarino Amarillo noemde Valverde een 'lafaard' op Twitter, maar verwijderde die post weer snel.

Volgens de Spaanse sportkrant heeft de entourage van Valverde het voorval bevestigd. De vete ontstond al in januari toen beide teams tegenover elkaar stonden in de Copa del Rey. "Huil maar nu je zoon niet geboren gaat worden", zou Baena tegen de Real-middenvelder gezegd hebben.

De vrouw van Valverde, Mina Bonino, dreigde destijds hun tweede kind te verliezen tijdens een moeizame zwangerschap. Inmiddels gaat alles weer goed.