Guardiola kan lof over Haaland niet op: 'Op niveau van Messi en Ronaldo'

Guardiola kan lof over Haaland niet op: 'Op niveau van Messi en Ronaldo'

08-04-2023 23:31
5

Pep Guardiola durft Erling Haaland al te vergelijken met Lionel Messi en Cristiano Ronaldo. De Noorse topspits staat na zijn dubbelslag tegen Southampton (1-4) al op dertig treffers in de Premier League.

Haaland maakte zaterdag zijn rentree na een liesblessure. Hij opende de score op slag van rust en in de tweede helft tekende hij ook voor de 0-3 met een schitterende omhaal. "Ik denk dat onze bazen hem gekocht hebben voor dit soort wedstrijden", reageert Guardiola bij Sky Sports. "We waren niet op ons gemak en speelden niet op ons beste niveau, maar hij weet toch te scoren. En die tweede goal is haast niet voor te stellen met zijn lengte, een ongelooflijk doelpunt."

Door de scoringsdrift van Haaland maakt Guardiola zelfs een bijzonder compliment. "Zijn talent is groot en we hebben hem nodig", vervolgt de City-manager bij de BBC. "Hij veranderde de wedstrijd voor ons. Qua topscorers hebben we twee geweldige decennia meegemaakt met Cristiano Ronaldo en Lionel Messi, maar Erling zit op hetzelfde niveau. Hij scoort zó veel. Ik ben blij dat hij ons na zijn blessure 65 minuten heeft kunnen helpen."

In totaal scoorde Haaland dit seizoen al 44 keer. Daarmee evenaart hij de doelpuntenrecords van Ruud van Nistelrooij en Mohamed Salah namens een Engelse club. Ook Kevin De Bruyne vestigde een mijlpaal. De Rode Duivel gaf zijn honderdste assist in de Premier League.