Charleroi dient Zulte Waregem nieuwe mokerslag toe in hevige degradatiestrijd

08-04-2023 20:10
19

SV Zulte Waregem heeft zaterdag een nieuwe klap te verwerken gekregen. Het kwam na een goed begin tegen Charleroi op voorsprong, maar gaf die uiteindelijk nog uit handen en verloor drie broodnodige punten. Het werd 3-2.

SV Zulte Waregem had nog steeds een waterkansje op behoud, maar moest daarvoor wel een goed resultaat boeken tegen Sporting Charleroi. Dat hadden de spelers van Essevee ook begrepen, die bijzonder sterk aan de partij begonnen.

De eerste kansen waren ook voor de bezoekers en zagen dat halfweg de eerste helft beloond worden met een 0-1 via Ndour. De score had eigenlijk nog groter gekund en misschien wel gemoeten, maar een tweede doelpunt zat er niet in.

Het gaf Charleroi wel de kans om zich weer in de partij te knokken en zelf voor gevaar te zorgen, al wisten ook de Carolo's voor rust niet meer voor een doelpunt te zorgen.

Na de pauze leek Essevee aanvankelijk wel stand te houden tegen een Charleroi dat aanvallender voor de dag kwam, maar moest men halfweg de tweede helft toch buigen. Vanuit een discutabele hoekschop wist Vakoun Issouf Bayo de verdiende gelijkmaker in doel te werken.

Zulte Waregem ging daarop wel weer voor die voorsprong, maar het was Charleroi dat opnieuw wist te scoren. Isaac Mbenza wist een kwartiervoor tijd dan toch die 2-1 te scoren en Zulte Waregem een stevige klap te geven. De 3-1 was snel daarna bijna een feit, het doelpunt viel echter niet. Aan de overzijde kon er wel gevierd worden nadat Fadera tien minuten voor tijd de 2-2 gelijkmaker wist te scoren. In de allerlaatste seconde wist Charleroi er zelfs nog 3-2 van te maken. De eindstand.

Zulte Waregem blijft door de nederlaag steken op de zestiende plek in de stand. Eupen, dat op een veilige vijftiende plaats staat, heeft vier punten meer. Sporting Charleroi kan zondag worden ingehaald door RSC Anderlecht, dat op een negende plek staat.