OH Leuven behoudt waterkans op Play-Offs dankzij zege tegen KV Mechelen

08-04-2023 17:59
4

OH Leuven won zaterdag met 4-1 tegen KV Mechelen. Daarmee behoudt het een kans op Play-Off 2. KV Mechelen moet zich dringend herpakken met de bekerfinale in het verschiet.

Een mirakel krijgt OH Leuven nog in Play-Off 2, maar dan moet het zelf vooral 9 op 9 pakken. Begrepen dacht De Norre, die na nog geen vijf minuten OHL op een voorsprong bracht. KV Mechelen reageerde onmiddellijk. Het nam de wedstrijd even in handen, Storm trof de paal. Pech voor KV.

Aan de overkant bleef ook OHL gevaarlijk. Eerst mikte Tamari nog naast, maar even later verdubbelde Opoku de score. Het werd een aangename wedstrijd. Zowel OHL als KVM hadden grote kansen op een doelpunt, maar het bleef 2-0 aan de rust.

In de tweede helft kwam Malinwa het best uit de kleedkamer. Cojocaru toonde zich een erg betrouwbare doelman. Aan de overkant leek alles er nu in te gaan. Gouden Crock Maertens maakte met wat geluk de 3-0, het lot van KV Mechelen leek bezegeld.

Op het uur was het feestje helemaal compleet. Tamari zette zowaar de 4-0 op het scorebord. KV Mechelen, dat helemaal niet zo slecht was, stond erbij en keek ernaar. Toch was KV Mechelen op een eerreder uit. Die kwam er uiteindelijk in de slotseconden via Hairemans.

Een vermakelijke wedstrijd met veel kansen en doelpunten eindigt op 4-1. OH Leuven heeft nog perspectief. KV Mechelen heeft nog twee matchen op zich voor te bereiden op de bekerfinale.