Zonder Marc Coucke had RSC Anderlecht niet meer bestaan

"Zonder Marc Coucke had RSC Anderlecht niet meer bestaan"

07-04-2023 16:00
15

KVC Westerlo neemt het zondag op tegen RSC Anderlecht en trekt op bezoek naar het Lotto Park. Een speciale wedstrijd voor Jonas De Roeck, die in het verleden nog bij paars-wit heeft gewerkt. De trainer van de Kemphanen maakte daar ook de moeilijke jaren mee.

De Roeck was van 2018 tot 2021 actief voor Anderlecht, net de periode waarin Anderlecht het bijzonder moeilijk had. Zo maakte hij ook de moeilijkheden op bestuursniveau mee. Toch heeft hij lof voor één pion in het bijzonder: Marc Coucke.

"Coucke heeft hard gewerkt om de club te krijgen waar ze nu staat", zegt hij in Het Laatste Nieuws. "Je kan je niet inbeelden in welke staat hij Anderlecht heeft aangetroffen. De club was dood, quasi failliet. De academie heeft Anderlecht gered. En zonder Coucke had Anderlecht niet meer bestaan", geeft De Roeck aan.

Coucke nam Anderlecht eind 2017 over, maar heeft nog niet veel plezier kunnen beleven aan die overname. De zakenman was bijzonder ambitieus en wilde flink wat prijzen pakken met de Brusselaars. Die zijn voorlopig echter uitgebleven.