Nederlandse voetbalbond grijpt in: duels definitief gestaakt bij raken van spelers

Nederlandse voetbalbond grijpt in: duels definitief gestaakt bij raken van spelers

06-04-2023 23:40
3

De Nederlandse Voetbalbond (KNVB) grijpt snel in na de ongeregeldheden bij Feyenoord-Ajax woensdagavond. Voortaan wordt een duel definitief gestaakt als een speler wordt aangevallen of door iets geraakt wordt vanaf de tribunes. Woensdagavond ging het fout met een aansteker op het hoofd van Davy Klaassen.

Aangaande supporters die het veld opkomen veranderen er een aantal zaken. "Als een 'supporter' op het veld op komt, dan besluit de scheidsrechter het spel stil te leggen en gaan de teams en scheidsrechters naar de kleedkamers. Als zij de wedstrijd hervatten en er komt opnieuw een 'supporter' op het veld, dan besluit de scheidsrechter de wedstrijd definitief te staken. Als een supporter' op het veld komt en een speler of scheidsrechter aanvalt, dan besluit de scheidsrechter direct de wedstrijd definitief te staken", , meldt de directeur betaald voetbal Marianne van Leeuwen.

Hetzelfde geldt voor het gooien van voorwerpen in het algemeen. Als het een keer voorkomt dan gaan de spelers en scheidsrechter de kleedkamer in. Doen de fans het daarna nog eens, dan wordt de wedstrijd definitief gestaakt. Wanneer een speler geraakt wordt door een voorwerp is het definitief afgelopen.

Volgens Van Leeuwen was er voor de KNVB geen twijfel, er moest ingegrepen worden. "Het veld is heilig. De spelers en alle anderen op het veld moeten te allen tijde veilig hun werk kunnen doen. Daarom voeren wij per direct aangescherpte maatregelen in."