Lukaku op de voorpagina van La Gazzetta na racisme: ‘Nu is het genoeg’

Lukaku op de voorpagina van La Gazzetta na racisme: ‘Nu is het genoeg’

6 april - 10:01 Laatste update: 11:26
11

Romelu Lukaku was dinsdag opnieuw slachtoffer van racisme in Italië. Tijdens de halve finale van de Coppa Italia kreeg de Rode Duivel een hoop oerwoudgeluiden over zich heen voor hij de penalty (en de 1-1) binnen trapte in Turijn. Donderdag prijkt hij op de voorpagina van La Gazetta dello Sport. 

“Nu is het genoeg”, klinkt het op de voorpagina van de Italiaanse sportkrant. Dat leek ook de boodschap van Lukaku te zijn toen hij het publiek in de ogen keek na zijn penalty. Op zijn Instagram gaf hij eenzelfde boodschap mee. De spits is teleurgesteld dat dit nog steeds het voetbal verziekt en schreef duidelijke woorden bij zijn post. “Fuck racisme”, klonk het. “De geschiedenis herhaalt zichzelf. Ik heb dit al meegemaakt in 2019 en nu in 2023 opnieuw… Ik hoop oprecht dat de Serie A deze keer wel stappen onderneemt want van dit mooie spelletje moet iedereen kunnen genieten. Bedankt voor alle steunbetuigingen”, aldus de Rode Duivel op woensdag. 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Romelu Lukaku Bolingoli (@romelulukaku)

De hele voetbalwereld betuigde haar steun en sterren als Kylian Mbappé, Vinicius Junior en Thibaut Courtois schaarden zich achter de spits van Internazionale. Ze hopen allen dat er actie ondernomen wordt en ook La Gazzetta dello Sport spreekt een klare taal. “Nu is het genoeg”, schrijft La Gazzetta op haar voorpagina. Het valt nu af te wachten welke stappen de Serie A zal ondernemen om het aanhoudende probleem in Italië aan te pakken.