Boffin hangt handschoenen geruisloos aan de wilgen: In Turkije overal herkend

Boffin hangt handschoenen geruisloos aan de wilgen: "In Turkije overal herkend"

05-04-2023 14:40
2

De profcarrière van Ruud Boffin ligt achter de kiezen. Op z'n 35e heeft onze landgenoot besloten om zijn handschoenen aan de wilgen te hangen, en dat zonder ook maar één wedstrijd in de Belgische hoogste klasse af te werken. Best opvallend, vindt hij zelf ook.

Boffin stond wel enkele keren dicht bij een overstap naar een Belgische club, maar telkens kwam er een kink in de kabel. De voorbije elf jaar was de doelman actief in de Turkse Süper Lig, eerst bij Eskisehirspor, nadien bij Antalyaspor. "In het voetbalgekke Turkije word ik overal herkend, maar in België alleen in een kebabzaak of door voetbalfreaks", lacht hij bij Het Nieuwsblad.

Nochtans heeft Boffin liefst 369 competitiewedstrijden als prof op zijn teller staan. Hij begon zijn loopbaan in Nederland om vervolgens bij West Ham United te tekenen. Bij The Hammers beleefde de sluitpost zijn hoogtepunt op 18 december 2010, toen hij voor de eerste en enige keer titularis was in de Engelse Premier League. Tegen Blackburn Rovers werd het destijds 1-1.

Toen bleek dat er ook na degradatie naar de Championship weinig kansen lagen in Londen, koos Boffin voor een Turks avontuur. In dat land zou hij uiteindelijk elf jaar aan de bak blijven, zowat altijd als vaste waarde.