'Chelsea gaat in gesprek met twee kandidaat-opvolgers voor Potter'

'Chelsea gaat in gesprek met twee kandidaat-opvolgers voor Potter'

05-04-2023 12:44
1

De strijd om de managerspositie bij Chelsea lijkt te zijn losgebarsten. Daar waar Julian Nagelsmann gebombardeerd werd tot topfavoriet, blijkt ook Luis Enrique een serieuze kans te maken. De Spanjaard is volgens Spaanse en Engelse media in Londen voor gesprekken met Chelsea.

Enrique was tot voor kort bondscoach van Spanje, maar vertrok daar na een teleurstellend WK. Hij is in beeld om de nieuwe manager van Chelsea te worden en verblijft momenteel in Engeland, wat aangeeft dat de belangstelling serieus is.

De topfavoriet blijkt echter Nagelsmann te zijn. De Duitser is clubloos na zijn ontslag bij Bayern München. Mocht Chelsea er met Nagelsmann uitkomen, dan bestaat de kans dat Alfred Schreuder (ex-Club Brugge) met hem mee zal gaan naar Stamford Bridge. Chelsea hoopt binnenkort duidelijkheid te kunnen verschaffen over de managerspositie.

Het seizoen van Chelsea kan als mislukt worden beschouwd. De club staat in de kwartfinale van de Champions League, maar noteert een elfde plaats in de Premier League en gaat met deze stand geen Europees voetbal spelen.