Ondanks wereldgoal stopt sprookje derdeklasser Spakenburg tegen PSV

04-04-2023 22:12
2

Het is SV Spakenburg niet gelukt om het stuntseizoen in de Nederlandse KNVB Beker tot de finale te brengen. De ploeg weerde zich heel kranig, maar kwam ondanks een wereldgoal van Dwayne Green te kort. Het werd 1-2 voor de bekerfinalist uit Eindhoven. Bij PSV werd Johan Bakayoko in de slotfase gewisseld en kwam Thorgan Hazard tien minuten voor tijd het veld in.

PSV begon met een sterke opstelling aan het duel met SV Spakenburg. Joël Drommel was zoals elke wedstrijd in de beker de keeper bij de Eindhovenaren en Jordan Teze was de vervanger van Olivier Boscagli. Ook Guus Til en Johan Bakayoko stonden aan de aftrap.

De beginfase was lastig voor de bezoekers uit Eindhoven. Spakenburg verdedigde goed en stond sterk georganiseerd, waardoor het voor PSV lastig was om erdoorheen te komen. Verder dan een paar plaagstootjes kwam de ploeg van Ruud van Nistelrooij niet. Vooral Guus Til en Ibrahim Sangaré vielen uit de toon tegen een fel ogend Spakenburg.

In minuut 43 kwam alsnog de voorsprong voor PSV. André Ramalho verlengde een corner sterk bij de eerste paal, waardoor Erick Gutiérrez de inzet alleen maar hoefde aan te raken. Een nare tik voor de stuntploeg uit Spakenburg, dat ook direct na rust nog een tik kreeg. Ditmaal was het Patrick van Aanholt die met een uithaal zijn tweede doelpunt voor de Eindhovenaren maakte.

Spakenburg probeerde het energieniveau van de openingsfase te blijven opbrengen, maar het bleek lastig vol te houden. Totdat de ploeg ineens weer een prachtige energieboost kreeg. Het was Dwayne Green die met een moordende uithaal de 1-2 op het bord schoot. De middenvelder bracht de spanning terug door van heel ver op prachtige wijze te scoren.

Het bleef toch bij deze ene goal voor Spakenburg, dat zich kranig weerde tegen PSV. De Eindhovenaren waren qua kansen en speelstijl toch een maatje te groot voor de thuisploeg, waardoor de halve finale het eindstation is van de stuntploeg. De Eindhovenaren stoten door naar de eindstrijd tegen of Ajax of Feyenoord, maar ook Spakenburg kan na een droomseizoen enorm trots op zichzelf zijn.