Dierckx over penalty tegen Charleroi: “Koffi wist wat ik ging doen

Dierckx over penalty tegen Charleroi: “Koffi wist wat ik ging doen"

04-04-2023 18:44

Tuur Dierckx blijkt zenuwen van staal te hebben. De aanvaller van Westerlo kondigde in een vorige aflevering van ‘90 minutes’ aan dat hij altijd zijn penalty’s door het midden trapt. Tegen Charleroi deed hij het, ondanks zijn eerdere onthulling, opnieuw. 

"Een goeie penalty door het midden gaat altijd binnen", klonk het bij Dierckx in '90 minutes' van Sporza. Enkele weken later bleek hij inderdaad steevast te geloven in die bewering. Hij trapte tegen Charleroi de 2-2 vanop de stip opnieuw door het midden. Tijdens de meest recente aflevering van de podcast van Sporza geeft hij uitleg bij zijn beslissing. 

"Ik had het nochtans op voorhand aangekondigd, hé", klonk het bij Dierckx. "Ik heb er nooit aan getwijfeld, want ik weet dat Koffi een keeper is die altijd vol naar de hoek gaat." Daan Heymans, ex-ploegmaat van Dierck, kent hem goed en weet dat zijn strafschoppen meestal door het midden gaan. 

"Alleen was Daan al gewisseld. Hij heeft nog aan de tweede doelman gevraagd of Koffi wist wat ik ging doen en die zei van wel. Maar hij durfde blijkbaar toch niet te blijven staan”, aldus Dierckx. "Ik zie nog wel wat ik volgende keer doe. Dat durf ik nu niet meer te zeggen."