Geraerts (Union): Niet onze stijl om in paniek te raken als we achter staan”

Geraerts (Union): "Niet onze stijl om in paniek te raken als we achter staan”

03-04-2023 11:14
3

Het belooft een spannende titelstrijd te worden. Union Saint-Gilloise wist gisteren een 0-1 om te buigen in een overwinning tegen Sint Truiden VV. De mannen van Karel Geraerts blijven druk uitoefenen op leider KRC Genk.

Geraerts heeft liever niet dat zijn team teveel druk voelt. De T1 van de Brusselaars hoopt dat zijn spelers kunnen blijven genieten om op die manier hun spel te kunnen blijven spelen. 

"Ik ben erg trots op de manier waarop ze geduldig bleven. Zeker tegen een tegenstander die altijd op de loer ligt om terug te slaan op een counter”, geeft Geraerts aan in DH Sport. “Natuurlijk had ik liever niet op achterstand gekomen, maar dat hoort bij voetbal, zeker als je aanvallend speel geef je de tegenstander ruimte."

Geraerts waardeert hoe dan ook de manier waarop zijn ploeg reageert, ongeacht de omstandigheden. "Het is niet onze stijl om in paniek te raken als we met een score achter staan", geeft hij aan. “In dat opzicht hebben we een lange weg afgelegd. Wat er ook gebeurt, we moeten onze filosofie op en naast het veld blijven houden”, gaat Geraerts verder. “Het is belangrijk om de rust in de hoofden te bewaren. Dat was zondag opnieuw het geval.”