Club Brugge voetbalt naar gemakkelijke zege tegen KV Mechelen

02-04-2023 20:20
16

Club Brugge won zondag met 0-3 bij KV Mechelen. Voor blauw-zwart blijven Play-Off 1 en KAA Gent dus binnen schot. KV Mechelen speelt nog drie wedstrijden op automatische piloot.

De wedstrijd startte zoekend, maar na tien minuten kon Club Brugge het heft in handen nemen. Dat resulteerde in een strafschop voor blauw-zwart. Lang zette de strafschop om: 0-1. Nog geen vijf minuten later was Lang er dan opnieuw. Hij maakte er al snel 0-2 van.

Blauw-zwart leek zo al snel de schaapjes op het droge te hebben, zeker omdat het de betere ploeg was. Malinwa leek lang van slag, maar kon zich richting de rust herpakken. Tot concrete kansen kwam dat wel nog niet. Club ging gerust de rust in.

In de tweede helft startte KV Mechelen al wat beter, maar Club hield alles wel onder controle. Het deed dan ook wat het moest doen met het volledig doodmaken van de wedstrijd. Mechele maakte er 0-3 van, einde verhaal voor Malinwa.

Club Brugge voerde de nodige wissels nog door, en liet de bal nog aan geel-rood tot het eindsignaal. Een volwassen zege voor Club Brugge. Mechelen speelt nog drie wedstrijden op automatische piloot.