Bakkali (ex-RSC Anderlecht) uit selectie gezet: “Net als met kleine kinderen”

Bakkali (ex-RSC Anderlecht) uit selectie gezet: “Net als met kleine kinderen”

02-04-2023 15:19
2

Zakaria Bakkali is buiten de selectie gezet van RKC Waalwijk. RKC-hoofdtrainer Oosting is het gedrag van de oud-RSC Anderlecht speler beu en heeft op deze manier maatregelen getroffen. Oosting vertelt dat hij veel kan hebben, maar op een gegeven moment is de grens bereikt.

Naast Zakaria Bakkali werd ook zijn ploeggenoot Iliass Bel Hassani buiten de selectie gehouden. Het duo is volgens Oosting te ver gegaan. Zonder al te diep in te gaan wat er precies gebeurd is, is het duidelijk dat het gedrag wat zij hebben laten zien niet kan. Ik kan veel hebben, spelers kunnen best ver gaan bij mij”, vertelt Oosting aan Het Brabants Dagblad.

Oosting legt uit dat het gedrag van Bakkali en Bel Hassani niet door de beugel kon en dat er op een gegeven moment opgetreden moet worden. Ook maakte de hoofdtrainer de vergelijking tussen professionele voetballers en kleine kinderen. “Als je dan als trainer niet optreedt, wordt je gezag ondermijnd. Het is net als met kleine kinderen, je hebt ze lief, maar een keer moet je ze straffen”, besluit Oosting.

Bakkali heeft een voetbal verleden in België, de linksbuiten kwam onder meer uit voor RSC Anderlecht en Beerschot. Namens Anderlecht speelde hij 28 wedstrijden waarin hij vier keer wist te scoren. Voor Beerschot bleef zijn bijdrage beperkt tot vier duels in de Jupiler Pro League.