De Condé blijft aanhouden, kritiek van KRC Genk op Tedesco verandert niet

De Condé blijft aanhouden, kritiek van KRC Genk op Tedesco verandert niet

30 maart - 19:17
75

Bij KRC Genk was men recent bijzonder kritisch over de selectie van Domenico Tedesco en het gebrek aan spelers van de club bij de Rode Duivels. Tedesco leek in de laatste twee partijen nochtans de juiste keuze gemaakt te hebben, maar bij Genk is men nog steeds overtuigdvan hun gelijk.

Genk deed er alles aan om Bryan Heynen en Mike Trésor richting de Rode Duivels te duwen, maar de twee sterkhouders van de club kregen toch geen kans van Tedesco. Hij verkoos onder andere Orel Mangala, Romeo Lavia en Johan Bakayoko. Bij Genk blijven ze nu volharden.

"De mening van onze club en mijzelf is niet veranderd", zegt Dimitri de Condé in De Morgen. "Ik blijf het een onderwaardering van de Belgische competitie vinden", geeft de Head of Football van Genk aan.

Binnenland versus buitenland
"Dan heb ik het niet alleen over de Genk-jongens, bij andere ploegen zijn er nog. Je geeft het signaal aan jonge Belgische spelers dat ze beter op de bank kunnen gaan zitten bij een Southampton, Leicester of PSV, terwijl drie van onze ploegen Europese kwartfinales bereikten en Club Brugge overwinterde in de Champions League."

Daarmee lijkt De Condé te wijzen op Lavia, Dennis Praet en Bakayoko, die de voorkeur kregen op enkele pionnen in de JPL. Die eerste en laatste wisten echter wel een goede indruk na te laten bij de Rode Duivels. Praet kwam niet in actie.