Anderlecht vind oplossing voor overbodige Dauda: We hebben een akkoord

Anderlecht vind oplossing voor overbodige Dauda: "We hebben een akkoord"

30-03-2023 19:01
2

RSC Anderlecht lijkt dan toch een oplossing gevonden te hebben voor Mohammed Dauda. De nu 25-jarige aanvaller werd het voorbije seizoen uitgeleend aan Tenerifa, waar hij lijkt te gaan blijven.

Dauda werd een grote toekomst voorspeld, maar kon zich nooit helemaal doorzetten bij Anderlecht en werd meermaals zonder groot succes uitgeleend. Zijn laatste uitleenbeurt aan de Spaanse tweedeklasser Tenerife lijkt wel een succes te zijn. Bij de Spanjaarden is men overtuigen van Dauda en zal men de spits dan ook definitief overnemen.

Bij Deporpress gaf Tenerife-directeur Juan Guerrero aan dat de aankoopoptie in het huurcontract van Dauda gelicht wordt. "Dauda is eigendom van ons", geeft hij aan. "We hebben met Anderlecht een akkoord om de transfersom over drie seizoenen te betalen, dit seizoen en inclusief de komende twee jaar. De speler heeft dit seizoen geen geluk gehad, maar we hebben vertrouwen in hem. Hij toonde zich al bij andere ploegen", klonk het.

Ook dit seizoen kende Dauda wat blessureleed, maar slaagde hij er toch in om 22 keer uit te komen voor Tenerife. Daarin was de spits goed voor vier doelpunten en twee assists.