Wilmots over Tedesco en de Rode Duivels: “Ik hield echt van de 4-2-3-1”

Wilmots over Tedesco en de Rode Duivels: “Ik hield echt van de 4-2-3-1”

29-03-2023 12:05 Laatste update: 14:19
10

De Rode Duivels wisten voor het eerst sinds 1910 in Duitsland te winnen van Duitsland. De Rode Duivels wonnen met 2-3 door doelpunten van Yannick Carrasco, Romelu Lukaku en Kevin de Bruyne. Marc Wilmots reageert op de sterke start van Domenico Tedesco als bondscoach.

Wilmots, de oud-voetballer en oud-hoofdtrainer was zeer te spreken over het tactische systeem dat bondscoach Tedesco hanteerde met de Rode Duivels. “Ik hield echt van de 4-2-3-1, hij versterkte zijn middenveld met Amadou Onana en Orel Mangala die behoorlijk complementair zijn en Kevin De Bruyne op zijn beste positie. Yannick Carrasco, Dodi Lukebakio voor één-tegen-één en Romelu Lukaku was uitstekend”, citeert RTBF Wilmots.

Wilmots nam ook de tijd om één speler extra in het zonnetje te zetten bij de Rode Duivels. Wilmots is zeer te spreken over Timothy Castagne. “Om nog maar te zwijgen van Timothy Castagne die de belangrijkste is speler van het nationale team aangezien hij links en rechts kan spelen, dat is altijd ons probleem geweest.” Besluit Wilmots.